fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Sådan kan man også afspadsere

Sådan kan man også afspadsere

De seneste knap 2 år har Dorte sparet afspadsering sammen for at kunne "holde fri" i hele fire uger i træk. Det bliver dog ikke i liggesstolen tiden skal tilbringes, selv om Dorte skal afsted til mere end 30 graders varme og ind i mellem vil få adgang til havudsigt.

Når hun afspadserer, skal Dorte arbejde på verdens største civile hospitalsskib, Africa Mercy.
“Jeg forestiller mig, det bliver fantastisk at arbejde i et internationalt miljø, hvor vi kommer fra mere end 40 forskellige nationer,” fortæller Dorte Søderberg, der til dagligt arbejder fuld tid som anæstesisygeplejersker på Odense Universitets Hospital.

Dorte er formand for FSAIO (Fagligt selskab for anæstesi-, intensiv- og opvågningssygeplejersker) og mødte Mercy Ships første gang i 2016 til verdenskongres for anæstesisygeplejersker i Dublin. Her blev Mercy Ships præsenteret og International Federation of Nurse Anesthetists (IFNA) besluttede at donere en sum penge til det gode formål.

“Jeg blev “tændt” og blev godkendt som ansøger. Det har været en lang proces at søge midler til rejse, ophold og vaccinationer, som man selv betaler,” fortæller Dorte og fortsætter: “At komme til Guinea og arbejde et sted, hvor man i den grad kan gøre en forskel for mennesker, som ikke har haft fair livsbetingelser og ikke har en chance for behandling i deres eget land, er for mig et privilegium.”

Dorte glæder sig også til at gense “Dronning Ingrid,” den gamle Storebæltsfærge, som efter syv års ombygning blev forvandlet til et moderne hospitalsskib med plads mere end 400 frivillige og cirka 100 patienter om bord.

 

Du kan støtte den indsats, som Dorte og alle de andre frivillige gør her.