fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Tilbage i Senegal

Tilbage i Senegal

Mercy Ships screeningteam befinder sig lige nu i Senegal, hvor de besøger patienter, organiserer logistik og gør klar til, at Africa Mercy ankommer.

Det indledende arbejde er begyndt
Inden længe sejler Africa Mercy til Senegal, Dakar, men de indledende faser i landet er allerede begyndt. Efter første fase, hvor der forhandles med det pågældende land, påbegyndes anden fase, hvor et screeningteam indleder samarbejdet for at kunne udvælge de patienter, der har behov for hjælp om bord på hospitalsskibet.

Mercy Ships screeningteam har derfor siden oktober arbejdet hårdt i Senegal, hvor de har besøgt patienter, organiseret logistik og gjort klar til, at hospitalsskibet ankommer om blot få uger. De rejser gennem landets fjerntliggende regioner for at mødes med de mennesker, der skal modtage livsforandrende operationer. Det frivillige team har arbejdet lange dage og uger sammen og er forenet af en fælles vision: at bringe håb og helbredelse til befolkningen i Senegal.

Screeningteamet har rejst tusindvis af kilometer på tværs af Senegal

En berigende mission
Om turen indtil videre fortæller screeningholdet blandt andet, at de har taget over 100 negative COVID-kviktest, brugt mere end 60 timer i bilen, haft den varmeste dag på 39 grader, brugt mere en 1100 liter vand, haft 24 patientudvælgelsesdage og brugt over 1000 mundbind.

Holdet har mødt hundredvis af patienter. Unge, gamle, høje, lave, skamfulde, glade, triste og håbefulde. Nogle patienter har haft helbredsmæssige problemer hele livet, andre uger og måneder. Hver patient har fået tid og mulighed for at dele deres historie, om det så har været den første patient kl. 8 om morgenen eller den sidste kl. 22 om aftenen.

Screeningteamet med patienter i regionen Fatick

At se nogen i øjnene, lytte til deres historie og vurdere, om der kan tages hånd om problemet om bord, er en berigende mission. I månederne op til jul har holdet kunne bringe håb til personer, familier og lokalsamfund – og det er værdifuldt i sig selv, fortæller de.

Til trods for at Senegal på mange måder har et solidt sundhedssystem, er der stadig et stort behov for den gratis hjælp, Mercy Ships tilbyder. Det gælder særligt i de små landsbyer og mere fattige områder udenfor de store byer, hvor omtrent halvdelen af Senegals 16,7 mio. indbyggere bor. Dér er begrænset adgang til livsnødvendig sundhedshjælp.

Vi glæder os meget til, at Africa Mercy igen ankommer til havnen i Dakar, så vi kan bidrage med gratis lægehjælp, operationer og kapacitetsopbygning til Senegal.

En screeningdag

On the road