fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Kadidja fik en ny chance i livet

  4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

  Vil du hjælpe? Klik her!
 • Bliv medlem af Mercy Club

  Dit kontingent er vigtigt. Som medlem giver du foreningen styrke og folkelig opbakning

  Klik her!
 • Historier om håb og helbredelse

 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet

Tina blev reddet som baby af Mercy Ships - nu er hun selv frivillig

Som alle andre kommende forældre ventede Catherine og Augustine spændt på deres første barns fødsel.

Men som dagene gik voksede familiens frygt. Efter fire dage i fødsel og uden lægehjælp var den 18-årige unge kvinde udmattet, bange og i voldsomme smerter. Hendes familie var ikke i stand til at betale, hvad det kostede at få et kejsersnit – ca. NZ $170, som i 1993 svarede til seks måneders løn.

Den unge kvinde blev efterladt på en hospitalsgang for at klare sig selv, indtil hun og barnet ville opgive kampen. ”På det tidspunkt tænkte jeg, at jeg ville dø,” husker Catherine.

Anæstesilæge Keith Thomson’s program på hospitalsskibet var dén dag blevet lavet om, så han i stedet for at arbejde om bord på skibet, besøgte det lokale hospital i Freetown.

Da han så, at Catherine var blevet efterladt til at dø, betalte han straks for hendes behandling. ”Sådan var det i Sierra Leone,” forklarer Catherine – ”ingen penge, ingen behandling. Vi blev alle chokerede, da Keith tilbød at betale.”

En sund lille pige, Tina Regina, blev født, og sådan begyndte et 25 år langt venskab over flere kontinenter mellem lægen og familien. Efter den traumatiske fødsel holdt Dr. Keith fortsat kontakt med familien og hjalp dem blandt andet med at flygte til Guinea under borgerkrigen i Sierra Leone.

I år 2000 hjalp han igen familien, da Guinea uddrev ikke-engelsktalende flygtninge. Dr. Keith hjalp familien med at finde fly ud af landet til et sted i Ghana, hvor de kunne bo.

“Jeg sætter stor pris på det, Dr. Keith gjorde dengang, og hvad han stadig gør i dag,” fortæller Tina. ”Andre havde måske reddet min mors liv og ikke andet, men han har hjulpet os alle sammen i alle årene.”

Familien blev senere anerkendt som flygtninge og immigrerede til Australien. ”Da jeg voksede op, sagde mine forældre til mig ”du er et mirakel – glem ikke det,” fortæller Tina.

Som 18-årig i 2011 meldte Tina sig som frivillig om bord på hospitalsskibet. ”Det er Mercy Ships’ fortjeneste, at både min mor og jeg er i live i dag. Dét alene giver mig lyst til at give noget tilbage.”

Tina mødte Mercy Ships i Sierra Leone i 1993

Du er velkommen til at støtte Mercy Ships arbejde for sårbare og udsatte mennesker.
Du kan støtte her.