fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Kadidja fik en ny chance i livet

  4-årige Kadidja er blevet reddet fra et liv i udstødelse - hun kan nu grine, lege og spise som andre børn.

  Vil du hjælpe? Klik her!
 • Bliv medlem af Mercy Club

  Dit kontingent er vigtigt. Som medlem giver du foreningen styrke og folkelig opbakning

  Klik her!
 • Historier om håb og helbredelse

 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet

Udstødt efter fødselsskade

Gisele var 28 år og gravid. Hun var jublende glad og forventningsfuld over at skulle være mor - indtil hun mistede sit barn under en langstrakt og vanskelig fødsel i sin landsby i Congo i 1993.


Udover den fysiske smerte fra den traumatiske fødsel og det hjerteskærende i at miste sit barn fik Gisele også en fødselsskade – en obstetrisk fistel, som gjorde hende inkontinent. Desuden måtte hun bære endnu en følelsesmæssig byrde – nemlig hendes mands afvisning. Han forstod, at hans kone sikkert aldrig ville kunne føde børn og forlod hende for at finde en anden kone – han ønskede stadig børn. ”Jeg spilder tiden sammen med dig,” sagde han til hende. Kvinder som Gisele bliver stigmatiseret og udstødt.

På grund af lugten trak Gisele sig tilbage til et ensomt liv. I 20 år levede hun med en stadig strøm af urin ned ad benene. Hun overvejede selvmord som eneste udvej, indtil hun hørte om gratis fisteloperationer ombord på Africa Mercy.

Førhen vågnede Gisele op mange gange hver nat for at skifte sit våde tøj, men efter hun er blevet opereret, siger hun: ”Nu sover jeg godt – min seng er ikke våd mere.”

Gisele blev opereret sammen med andre kvinder i samme situation. I tiden efter operationen var de indlagt sammen, indtil deres sår var helet, og de var helt ”tørlagt”. Her lærte Gisele at strikke. Hun nynnede tilfreds og nød samtalerne med kvinderne i sengene omkring hende. Det blev en kæmpe styrke at være en del af et fællesskab med ligesindede. ”I dag er en god dag,” sagde hun.

Gisele mødte Mercy Ships i Congo i 2014.

Du kan også se en video om Gisele her

Læs flere historier her
Hjælp Mercy Ships med at hjælpe. Støt indsatsen her.