fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
 • Frivillig indsats skaber forandring

  Støt arbejdet
 • Skibet er ladet med

  håb og fremtid

  Den gamle togfærge

  giver nyt liv

 • Fyrre forvandlede liv,
  fyrre år med Mercy Ships

  Læs mere
 • Fyrre forvandlede liv

Udstødt og selvmordstruet

Gisele var 28 år og gravid. Hun var jublende glad og forventningsfuld over at skulle være mor - indtil hun mistede sit barn under en langstrakt og vanskelig fødsel i sin landsby i Congo i 1993.


Udover den fysiske smerte fra den traumatiske fødsel og det hjerteskærende i at miste sit barn fik Gisele også en fødselsskade – en obstetrisk fistel, som gjorde hende inkontinent. Desuden måtte hun bære endnu en følelsesmæssig byrde – nemlig hendes mands afvisning. Han forstod, at hans kone sikkert aldrig ville kunne føde børn og forlod hende for at finde en anden kone – han ønskede stadig børn. ”Jeg spilder tiden sammen med dig,” sagde han til hende. Kvinder som Gisele bliver stigmatiseret og udstødt.

På grund af lugten trak Gisele sig tilbage til et ensomt liv. I 20 år levede hun med en stadig strøm af urin ned ad benene. Hun overvejede selvmord som eneste udvej, indtil hun hørte om gratis fisteloperationer ombord på Afrika Mercy.

Førhen vågnede Gisele op mange gange hver nat for at skifte sit våde tøj, men efter hun er blevet opereret, siger hun: ”Nu sover jeg godt – min seng er ikke våde mere.”

Gisele blev opereret sammen med andre kvinder i samme situation. I tiden efter operationen var de indlagt sammen indtil deres sår var helet og de var helt ”tørlagt”. Her lærte Gisele at strikke. Hun nynnede tilfreds og nød samtalerne med kvinderne i sengene omkring hende. Det blev en kæmpe styrke at være en del af et fællesskab med ligesindede. ”I dag er en god dag,” sagde hun.

Gisele mødte Mercy Ships i Congo i 2014

Du kan også se Gisele på YouTubevideo her

Læs flere historier her

Hjælp Mercy Ships med at hjælpe. Giv en jubilæumsgave øverst på denne side.