fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Veloverstået virksomhedsevent på Næsseslottet

Veloverstået virksomhedsevent på Næsseslottet

Næsseslottet ved Furesøen lagde smukke rammer til lanceringen af Mercy Ships Danmarks erhvervsnetværk.

Arrangementet ved Næsseslottet bød blandt andet på inspirerende oplæg fra tre frivillige, der har været ombord på Mercy Ships hospitalsskib; anæstesilægen Marguerite Ellekvist, skibskaptajnen Milan Falsing og tandplejeren Gitte Kliver.

De frivilliges fortællinger fra skibet gav et rørende indblik i, hvordan lidt af deres tid har haft en enorm betydning for hospitalsskibets patienter.

Frivillige læger, kirurger, sygeplejesker, navigatører, søfolk, køkkenmedarbejdere m.m. bidrager alle på forskellige måder til hverdagen på skibet med formålet at give gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning.

De tre frivillige tog os med ombord på hospitalsskibet og beskrev, hvordan der er mange ender, der skal mødes for at få det flydende hospital til at fungere. Alle ombord har en nødvendig og kritisk funktion, der, som Milan beskriver det, både er ”livsforandrende for besætning og patienter”.

Udover vedligeholdelsen af skibet og behandlingen af patienter har det relationelle arbejde nemlig en enorm betydning for de frivillige, der alle fremhævede glæden ved at hjælpe samt de uforglemmelige bekendtskaber, de har fået ombord på Mercy Ships hospitalsskib.

Udover de tre frivillige bød arrangementet på oplæg fra Mercy Ships bestyrelsesmedlem Lisbet Mensa-Annan, partnerselskabsmedarbejder Katrine Chemnitz Henriksen og adm. direktør Christian Sophus Ehlers, der alle fortalte om Mercy Ships betydningsfulde arbejde og de livsforvandlende operationer. Lisbet Mensa-Annan fortalte, hvordan eksempelvis de udførte operationer både på samfundsniveau og for den enkelte ”er med til at gøre en kæmpe forskel”. Desuden blev Mercy Ships PartnerSHIPS klub introduceret, der blandt andet giver virksomheder mulighed for at indgå en CSR-aftale. Læs mere her.

Når Mercy Ships inden længe søsætter det nye civile hospitalsskib Global Mercy kan der ydes yderligere gratis lægehjælp til mennesker i nød. Dette er muliggjort ved gavmild støtte fra private, fonde og virksomheder, der støtter hjælpearbejdet med penge eller knowhow.

Mercy Ships Danmark håber med arrangementet ved Næsseslottet at udvikle meningsfulde samarbejder med virksomheder, der får mulighed for at ”blive en del af noget større”, som Bestyrelsesformanden Randi Mondorf beskriver det.