fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Verdens største civile hospitalsskib, Global Mercy, består prøvesejlads med succes

Verdens største civile hospitalsskib, Global Mercy, består prøvesejlads med succes

Mercy Ships vil udstyre hospitalsskibet Global Mercy i Europa. Skibet nærmer sig leveringsdatoen og dermed får den tidligere danske Storebæltsfærge ”Dronning Ingrid” nu en ny søster, når Mercy Ships søsætter endnu et hospitalsskib.

Vi har netop annonceret, at verdens største civile hospitalsskib, Global Mercy, nu har afsluttet sine sidste prøvesejladser, en af ​​de sidste milepæle i nedtællingen mod hospitalsskibets levering, jomfrurejse og drift i Afrika syd for Sahara i 2022.

Prøvesejladsen på dybt vand er designet til at teste skibet under svære vilkår og igennem længere tid, for at sikre, at alle systemer er fuldt operationelle og i overensstemmelse med strenge standarder og specifikationer, der gælder for branchen. Blandt andet bliver motorens ydeevne og brændstofforbrug, navigations- og radioudstyr, nødsystemer og manøvredygtighed testet. Der bliver også udført sikkerhedsevalueringer.

”De prøvesejladser skibet nu har foretaget på dybt vand udgør tilsammen en tjekliste for os inden levering af det nye specialbyggede hospitalsskib, så vi kan sikre os, at alt er, som det er designet til at være. Forsøgene tester systematisk de forskellige dele af skibet i drift under en længerevarende prøvesejlads. Vi er rigtig glade for endelig at kunne fortælle, at vores nye hospitalsskib har bestået sine afsluttende prøvesejladser”, siger Randi Mondorf, der er formand for bestyrelsen i NGO’en Mercy Ships Danmark.

”Nu skal vi til at lægge sidste hånd på interiøret i skibet, især hospitalet og hospitalsudstyret, inden skibet kan sættes i drift og yde gratis lægehjælp til mennesker i nød,” siger Randi Mondorf.

Søsterskib til dansk færge
Det nye skib bliver organisationens andet skib i drift, efter at den tidligere danske jernbanefærge, Dronning Ingrid, blev erhvervet af Mercy Ships i 1999. I 2007 blev hun flagskib, og eneste skib i flåden hos Mercy Ships, læs mere her.

Det nye skib Global Mercy sejler snart ud på sin første rejse, der går til Belgien, hvor skibet skal ligge til kaj i Antwerpen. Mens det ligger til kaj vil der i flere måneder komme hospitalsudstyr ombord. Det gælder bl.a. installation af medicinsk udstyr og IT-systemer ombord. Besøget i Europa kulminerer med et besøg i Rotterdam, inden verdens største civile hospitalsskib sejler ud på sin første officielle rejse til Afrika, der går til Dakar i Senegal i begyndelse af 2022.

De specialdesignede hospitalsdæk repræsenterer skibets unikke hjerte og består af seks operationsstuer og hospitalsafdelinger til 200 patienter, komplet laboratorie, ambulatorie samt øjen- og tandklinik. Skibet har plads til op til 950 personer i havn inklusive 641 besætningsmedlemmer bestående af frivillige fra hele verden. Global Mercy er specielt udstyret med førsteklasses undervisningsfaciliteter, der kan bruges imens skibet ligger til kaj. Faciliteterne gør det muligt for Mercy Ships at bidrage til en bæredygtig udvikling af især kirurgiske færdigheder, som er vigtige for det lokale sundhedspersonale.

Mercy Ships forventer at de med det nye skib kan mere end fordoble den hjælpeindsats organisationens yder med gratis lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning. Det nye skibs forventede levetid er 50 år, læs mere her.