fbpx
Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Vidste du, at broen på Global Mercy er navngivet efter en dansk skibsmægler?

Vidste du, at broen på Global Mercy er navngivet efter en dansk skibsmægler?

Når vores frivillige kaptajn med Global Mercy sætter kurs mod Afrika, står han på en bro, der har en helt særlig forbindelse til Danmark.

Broen på Global Mercy hedder “J. Torben Karlshoej Bridge and Navigation System” og er opkaldt efter Jens Torben Karlshøj, der voksede op på en lille gård i Danmark.

Karlshøj var en dansk skibsmægler, der udvandrede til Amerika, hvor han stiftede og grundlagde Teekay Corporation, der i dag er en af verdens største rederier.

Broen

Til minde om den danskede skibsmægler stiftedes fonden TK Foundation, der er en almennyttig fond. Og det er denne fond, der har betalt broen om bord på Global Mercy.

Fonden yder en betydelig støtte til uddannelsesmæssige formål, specielt vedrørende søfart. De støtter blandt andet programmer, der omhandler maritim uddannelse og træning, maritime aktiviteter der gavner dårligt stillede befolkninger og maritim arv og samarbejde.

Fondens overordnede mission er at gøre det muligt for dårligt stillede unge at nå deres mål og ligeledes at fremme maritim uddannelse og sikkerhed. Fonden har været en fast støtte af Mercy Ships siden 2007 og er nogle af de største støtter af vores marinetekniske træningsprogrammer for vores officerer, ingeniører og andre maritime fagfolk.

Jesper Karlshøj, der er nevø af grundlæggeren J. Torben Karlshøj, har tidligere besøgt Africa Mercy, da hun lå til i Madagaskar. Den yngre Karlshøj var meget overvældet af besøget og udtaler: “For mig har det været meget overvældende – og en følelsesmæssig oplevelse – at komme til Madagascar og se de livsforandrende behandlinger og den omsorg, som de frivillige fra hele verden giver til mennesker, der ikke har noget som helst“.

Se en video fra besøget her:

 

Det seneste bidrag er, som nævnt, donationen af broen ombord på vores nye specialbyggede hospitalsskib, Global Mercy.

Vi er meget taknemmelige for den støtte og opbakning, vi får til vores frivillige ombord på hospitalsskibene. Kun ved hjælp af denne støtte er det muligt at give lægehjælp til verdens fattigste gennem sundhedsydelser, livsforvandlende operationer og kapacitetsopbygning.

Læs mere om og se billeder indefra Global Mercy her.